Veelgestelde vragen

Hoe en wanneer gebeurt de betaling ?

De betaling gebeurt contant bij levering van het springkasteel.

Moet er een borgsom of voorschot betaald worden ?

Bij Bumpi moet U geen borgsom of voorschot betalen.

Kunnen wij het springkasteel komen afhalen ?

Het afhalen van het springkasteel is niet mogelijk. Leveren en ophalen van het springkasteel is volledig gratis binnen een straal van 25km rond Oudenburg (o.a Oostende, Gistel, Nieuwpoort, Bredene, Jabbeke, Middelkerke, Ichtegem, De Haan, Blankenberge, Zedelgem, Knokke, Koksijde, Diksmuide, Brugge, Wenduine, Moere, Leffinge, Zevekote, Eernegem, Ettelgem).

Ik woon buiten een straal van 25km rond Oudenburg, hoeveel komt er dan bij de huurprijs ?

Voor leveringen die verder zijn dan 25km, rekenen wij € 0,30 per gereden kilometer (excl. Btw).

Wanneer gebeurt het leveren en ophalen van het kasteel ?

Normaal wordt het springkasteel tussen 9.00 uur en 12.00 uur geleverd, en terug opgehaald tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Uiteraard zijn de uren bespreekbaar bij reservatie.

Wat als er slecht weer voorspeld wordt ?

Bij Bumpi kan U kosteloos uw reservatie annuleren tot 48 uur voor levering.

Op welke ondergrond mag een springkasteel staan ?

Een springkasteel moet altijd op een vlakke ondergrond geplaatst worden, plaats het bij voorkeur op een zachte ondergrond zoals gras. Ook een ondergrond als asfalt, beton, klinkers is geschikt. Het kasteel mag in geen enkel geval geplaatst worden op steenslag, op oneffen terrein of plaatsen waar puntige voorwerpen voorkomen.

Hoeveel plaats moet er voorzien worden ?

Rondom het springkasteel moet er een vrije ruimte zijn van minimaal 1,5 m.

Welke voorzieningen moeten getroffen worden bij levering van het springkasteel ?

Voorzie een doorgang van minimum 1 meter (hoe groter het springkasteel, hoe breder de doorgang die nodig is) tot de plaats waar het springkasteel moet komen. Indien u in een rijhuis woont en wij door het huis moeten passeren, gelieve dan de doorgang volledig vrij te maken (bij een smalle doorgang best een kleiner springkasteel huren). Wanneer er obstakels voorkomen (trappen, hellingen, zachte en/of hobbelige ondergrond, ...) dient u extra mankracht te voorzien om de plaats van het springkasteel te kunnen bereiken (extra hulpmiddelen zoals stevige houten planken kunnen hierbij zeker van pas komen). Voor een snelle service vragen wij dat u een verlengsnoer klaarlegt op de plaats waar het springkasteel moet komen, de motor van het springkasteel werkt op een net van 220V (16A). Rol een verlengsnoer op een haspel steeds volledig af om oververhitting te voorkomen.
Indien u meerdere springkastelen (of een hindernissenbaan) huurt, kan u best de verschillende motors op verschillende lijnen aansluiten teneinde het uitvallen van de stroom te vermijden. Ten slotte vragen wij dat er iemand aanwezig is om een handje toe te steken bij het plaatsen en opbergen van het springkasteel.

Wat is er niet toegelaten op het springkasteel ?

Schoenen, drank, eten, huisdieren, speelgoed en geen andere scherpe voorwerpen.

Wat als het regent ?

Bij buien en regen moet het springkasteel opgesteld blijven staan. Op die manier valt de regen op het dak en op de muren, zonder dat het veel binnenregent. Wanneer u het springkasteel zou aflaten en in de regen zou laten liggen kan het water binnendringen in het kasteel met blijvende schade tot gevolg. De motor is beveiligd tegen de regen en mag zeker niet afgeschermd worden. Hoewel onze springkastelen voorzien zijn van een dak kunnen wij niet garanderen dat het springkasteel aan de binnenkant volledig droog blijft. Na de regen kan dit met een handdoek of dweil gedeeltelijk droog geveegd worden, waarna het springkasteel vanzelf verder opdroogt. De luchtbelletjes die je ziet op een nat springkasteel is de lucht die ontsnapt via de naden.

Wat moet je doen bij stormweer ?

Tijdens het stormweer:

  • Trek de stekker uit !!!
  • Verwijder de blaasinstallatie van het springkasteel
  • Open de flappen aan de zijkant van het springkasteel
  • Duw de muren van het springkasteel naar binnen en vouw dicht
  • Indien mogelijk probeert u het springkasteel op een droge plaats te leggen

Na het stormweer:

  • Springkasteel terug openplooien
  • De flappen aan de zijkant terug sluiten
  • De blaasinstallatie aansluiten en aanzetten
  • Het springkasteel zoveel mogelijk droog maken met handdoek of dweil

Moeten wij een extra verzekering afsluiten ?

De huurder is steeds verantwoordelijk voor ongevallen of schade aan het springkasteel. In de meeste gevallen wordt dergelijk risico gedekt door de familiale polis of de burgerlijke aansprakelijkheid. Voor meer informatie hieromtrent kan u best even contact opnemen met uw verzekeringsagent. De verhuurder is enkel aansprakelijk voor ongevallen veroorzaakt door defecten aan het verhuurde materiaal of door een onjuiste en/of onveilige installatie van het materiaal.

Belangrijke aandachtspunten ?

  • zorg dat er steeds toezicht is door minstens 1 volwassene
  • laat de kinderen steeds hun schoeisel uitdoen
  • laat nooit meer kinderen toe op het springkasteel dan voorgeschreven
  • laat geen kinderen toe die ouder zijn dan de toegelaten maximumleeftijd (14 jaar)
  • wanneer het leeftijdsverschil tussen de jongste en oudste kinderen te groot is kan u ze best in groepjes laten springen, daar de oudste kinderen meestal wat "enthousiaster" zijn dan de jongste kinderen
  • het springkasteel mag nooit afgelaten worden wanneer er zich nog kinderen in het springkasteel bevinden
  • laat de kinderen nooit op de muren klimmen, aan de muren trekken of hangen: dit is niet alleen gevaarlijk omdat ze hierdoor uit het springkasteel kunnen vallen, het betekent tevens een grote kans op materiële schade dewelke verhaald kan worden op de huurder ! springkastelen zijn gemaakt voor kinderen, niet voor volwassenen !

Ik heb nog een totaal andere vraag !?

Contacteer ons in dat geval op 0497/649317 of info@bumpi.be